Terapia cu ultrasunete este una dintre cele mai populare terapii în tratarea inestetismelor faciale prin efecte mecanice, termice și chimice. Datorită acestor efecte,  țesuturile sunt solicitate mecanic sub formă de micromasaj intern și se încălzesc, suferind reacții chimice favorabile organismului.

S-a demonstrat că pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră pierde aproximativ 1% colagen/an. Ultrasunetele sunt folosite încă din anii 1980 în scop cosmetic. Reprezintă un tratament sigur, confortabil, precis și cu rezultate excelente pentru reîntinerirea pielii.

Este important de știut că tratamentul cu ultrasunete faciale penetrează în profunzime (1 cm), ajungând la nivelul țesutului adipos. Ultrasunetele realizează o exfoliere neagresivă și permit pătrunderea în adâncime a cremelor hidratante. Căldura creată în interiorul pielii stimulează producerea de colagen – acest lucru duce la o reducere a liniilor fine și a ridurilor.

Tratamentul cu ultrasunete faciale are 3 efecte principale:

  • Efectul termic – căldură pătrunde în straturile adânci ale pielii, stimulandu-i producția de colagen;
  • Efectul mecanic – vibrațiile de viteze foarte mari realizează un micro masaj al pielii;
  • Efectul biologic – dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățirea circulației sângelui și limfei, relaxare musculară și reducerea inflamării.